Sunday, June 8, 2008

Kekanda Di Dapur (Kejap je)


Ayam ni kekanda nak masak..dah sembelih..hensem kan?



"Apasal ko tak masak hari ni?kan jadual masak dah buat?".."tak sempat arr..aku nak pikse!"."Orang lain pikse gak badol!!!..jangan bergaduh,masaalah anda boleh diatasi.Mudah..cepat..sedap dan menarik..ini lah tema yang kekanda bawa utk resepi bulan ini.AYAM KORKOUM (KUNYIT)


BAHAN-BAHAN:

1.Beberapa ketul ayam
2.Sedikit serbuk kunyit
3.Bawang putih
4.Bawang besar
5.Garam

CARA:

1.Gaul ayam dengan serbuk kunyit dan bawang putih yang telah ditumbuk.
2.Panaskan sedikit minyak masak,setelah itu masukkan ayam yang telah digaul tadi.kecik kan api dan tutup kuali anda.Biarkan seketika sehingga ayam benar-benar masak.
3.Kemudian masukkan hirisan bawang besar dan garam secukup rasa.Kita akan dapat saksikan masakkan kita berkuah hasil dari gorengan ayam yang kita tutup.
4.Cepat..Sedap..Mantap..Ringkas..Jangan malas masak yer adinda...jumpa lagi..n.

No comments: